Get Adobe Flash player

Ansambel Gregorji

klemen_repe1 Klemen Repe uros-primozic1 Uroš Primožič Tomaz-cilensek1 Tomaž Cilenšek janezbenko1 Janez Benko matej-rihter1 Matej Rihter Barbara Leben

klemen_repe1 Klemen Repe – Rad ima svojo družino, dobro glasbo, prijatelje, slovenske gore in šport.

Rojen 18. 8. 1970. Bariton se je začel učiti v Zgornjih Gorjah pri prof. Velkavrhu, nadaljeval je na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani v razredu prof. Miškovića na baritonu in pozavni, leta 1991 pa je začel s študijem jazz pozavne na Visoki šoli za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu v razredu prof. Kleinschustra. Leta 1996 je zaključil magistrski študij z odliko.

Že od leta 1994 sodeluje v Big Bandu RTV Slovenija, od leta 1997 pa je stalno zaposlen kot prvi pozavnist – solist. Član Godbe Gorje je vse od leta 1982, kot dirigent od leta 2001. Od vsega začetka (1996) tudi član GREGORJEV. uros-primozic1

Uroš Primožič – Ljubitelj vseh vrst piva in steakov, ki pa jih zadnje čase vse bolj zamenjuje za kolo in pohodne palice.

Rojen 17. 10. 1966, že od malih nog je kazal veliko ljubezen do glasbe in petja. V osnovni šoli so ga vpisali v glasbeno šolo Radovljica, kjer se je učil igranja harmonike pri Jožetu Ažmanu.

Po treh letih (ko je spoznal Tomaža in ga videl pri tem početju) je harmoniko pospravil v kot. Po nekaj letnem »mirovanju«, je v 3. letniku srednje šole pričel brenkati po kitari. Že kmalu je skupaj s še nekaj najstniki ustanovil prvi ansambel s posebnim imenom PREHLAJENE GOBE. Igrali so pop rock glasbo. Pet dni po prvem nastopu »Prehlajenih Gob« je moral na služenje v JNA. Takoj po zaprisegi je postal član vojaškega ansambla, njegova zadolžitev pa je bila skrbeti za rock´n´roll in tujo zabavno glasbo vse do konca vojaščine. Takoj zatem je sodeloval pri ustanovitvi tria Baré. Zaradi poklica (delal je kot natakar) pa bi ga skoraj vrgli iz zasedbe, zato je zamenjal službo (tega nikoli ne obžaluje). Z narodnozabavno glasbo se resneje prvič sreča pri Ansamblu GORENJCI in je član do odhoda v Berlin, kjer je preživel eno leto skupaj z Ansamblom Slovenskih 5. Po vrnitvi sta s Tomažem sestavila Juke box Band, ki je izvajal pretežno zabavno glasbo. Leto 1996 velja za njegovo prelomnico v narodnozabavni glasbi. Gregor Avsenik je sestavil ansambel, v katerega je povabil same odlične glasbenike, med njimi se je znašel tudi Uroš. Tomaz-cilensek1

Tomaž Cilenšek Harmoniko je začel igrati v razredu prof. Ažmana v Radovljici.

Študij harmonike je nadaljeval na SGBŠ v Ljubljani in kasneje zaključil študij na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Je dolgoletni učitelj harmonike v Glasbeni šoli Radovljica. Sodeluje kot mentor za harmoniko tudi v glasbeni šoli Avsenik v Begunjah. V preteklosti je sodeloval v zasedbah Ansambel Sredenšek, Rom pom pom, Sibila. Član Gregorjev je že vse od same ustanovitve ansambla Grega Avsenika. janezbenko1

Janez Benko

Rojen 23. maja 1978. Klarinet se je začel učiti v rodnih Trbovljah pri prof. Jože Kotarju, nadaljeval na Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani v razredu prof. Alojza Zupana, nekaj časa študiral na Muzićki akademiji v Zagrebu pri prof. Milku Pravdiću, trenutno pa je študent klarineta na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Jožetu Kotarju. Poleg glasbene izobrazbe je končal tudi Srednjo šolo za elektrotehniko v Zagorju.

Na državnih tekmovanjih glasbenikov Slovenije je trikrat osvojil prvo nagrado ter skupaj s kvartetom SGBŠ Ljubljana tudi drugo nagrado.

Sodeloval je z Orkestrom Slovenske filharmonije, Policijskim orkestrom Slovenije, nekajkrat s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenije, orkestrom Academia ars musicae, zastopal Slovenijo v mednarodnem mladinskem simfoničnem orkestru iz Sornetana (Švica), ter mednarodnem mladinskem simfoničnem orkestru iz Wiltza (Luksemburg). Zaposlen je kot prvi klarinetist v Orkestru slovenske vojske in učitelj klarineta na Glasbeni šoli Idrija. Je član Slovenskega kvarteta klarinetov, Slovenskega orkestra klarinetov in Delavske godbe Trbovlje.

Z narodnozabavno glasbo se je prvič srečal v srednješolskih letih, ko je z ansamblom Slovenski odmev dvakrat nastopil na Ptujskem festivalu, kar nekaj let kasneje pa se je pridružil ansamblu Ta pravi muzikantje, kasneje Mitja-kvintetu, ansamblu Tip-top Štajerci, član ansambla Gregorji pa je od januarja 2006.

matej-rihter1

Matej Rihter – Riki je ljubitelj pšeničnega piva in punc.

Rojen 3. 11. 1976 v Ljubljani. Svojo glasbeno pot je začel na kranjski glasbeni šoli, nadaljeval na Srednji baletni in glasbeni šoli v Ljubljani, ki jo je leta 1995 zaključil v razredu

prof. Igorja Maroševiča. Leta 1999 je dokončal Akademijo za glasbo, 2004 podiplomski študij, oboje pri prof. Antonu Grčarju. Sodeloval je pri snemanju cca. 150 zgoščenk, deluje tudi kot solo trobentač Simfoničnega orkestra RTV. Je član Slovenskega kvinteta trobil, ansambla Gregorji od leta 1997, stalno sodeluje tudi z Magnificom. V času izobraževanja je na tekmovanjih osvojil več nagrad. Danes poučuje v Glasbeni šoli Kranj, kjer vodi tudi pihalni orkester mestne občine Kranj.

barbara1 Barbara Leben

Gorenjka s primesmi Štajerke in Notranjke. Živi na Dolenjskem in ima Primorca. Rojena 19. 12. daljnega leta 198…. Silno rada govori, še rajši poje. Zaposlena v vrtcu, kjer dan za dnem vzgaja in izobražuje slovenski podmladek, poleg vseh »službenih« tudi svoje dva. V življenju počne ogromno reči, zato je najbolje, da jo o tem povprašate kar sami. Pela je v prenekaterih zasedbah, od leta 2011 pa je ponosna članica ansambla Gregorji.

Ansambel Gregorji

… ko se spominjamo in zremo v prihodnost …

Glasbena pot ene izmed kvalitetnejših slovenskih glasbenih skupin, Ansambla GREGORJI, se je pričela že leta 1996. Njen ustanovitelj in takratni vodja je bil Gregor Avsenik, ki nas je tudi ostale povabil k sodelovanju. Ko se je po nekaj letih skupnega nastopanja Gregor odločil, da začasno prekine svojo aktivno glasbeno udejstvovanje, smo se fantje odločili, da začrtano pot nadaljujemo sami. Takratni »Ansambel Grega Avsenika« je dobil novo ime, ki se je obdržalo vse do danes – Ansambel GREGORJI (tako so nas poslušalci v šali večkrat že prej imenovali ravno zaradi vodje Gregorja Avsenika). Seveda pa se naše poti niso popolnoma razšle, saj z Gregorjem še vedno pogosto sodelujemo.

Novonastali Gregorji smo zatem nanizali kar nekaj uspehov. Na festivalu Polka in valček smo si leta 2000 prislužili naziv najboljšega ansambla festivala po mnenju strokovne žirije, v naslednjem letu osvojili »Zlati smeh« na Koroškem narodno-zabavnem festivalu in bili nominirani za najboljši album v kategoriji narodno-zabavne glasbe. Leta 2004 smo na festivalu Polka in valček prejeli nagrado za najboljšo skladbo v celoti po mnenju strokovne žirije (skladba: Kaj bi vam pravil) in nagrado za najboljšo izvedbo festivala po mnenju strokovne žirije. Leta 2011 smo na Festivalu narečnih viž v Škofji loki prejeli še nagrado Škofje loke in nagrado za najprikupnejši nastop festivala.

Ansambel Gregorji poleg običajnih nastopov tovrstnih zasedb – na veselicah, zasebnih praznovanjih, porokah itd. redno nastopa tudi v največjih slovenskih in tujih koncertnih dvoranah, večkrat tudi ob spremljavi godalnega in celo simfoničnega orkestra. Eden prvih takšnih nastopov je bil leta 2007, ko smo skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in gosti Alfijem Nipičem, Nušo Derenda, Manco Izmajlovo, Gregorjem Avsenikom, Slavkom Avsenikom ml., Katjo Rihter, Alešem Slivnikom in Natalijo Verboten s koncertom v Cankarjevem domu obeležili našo deseto obletnico delovanja. Uspešen koncert v živo je bil zaradi velike gledanosti večkrat predvajan.

Poleg tega je ansambel redni gost glasbenih TV oddaj kot so »Vsakdanjik in praznik«, »Na zdravje«, »Alpski večer«, itd.

V vseh letih smo posneli pet zgoščenk z lastnimi skladbami in dve zgoščenki (v živo) z uspešnicami Ansambla bratov Avsenik.

Repertoar ansambla je zelo raznolik in obsega okrog sto narodnozabavnih in narodnih, ter preko sto zabavnih skladb vseh zvrsti in plesnih ritmov. Pri vseh nas odlikuje večglasno petje, pri zabavni glasbi pa tudi večglasje pihal in trobil (klarinet, saksofon, trobenta in pozavna). Člani ansambla smo tudi poklicno aktivni glasbeniki, ki poleg našega skupnega muziciranja igramo še v Simfoničnem orkestru RTV Slovenija, Big bandu RTV Slovenija in Orkestru Slovenske vojske ter svoje znanje prenašamo na učence številnih glasbenih šol v Sloveniji.

Cilj našega nastopanja je zadovoljna publika, saj smo najbolj veseli, kadar lahko s svojo glasbo zabavamo poslušalce. Kot pravijo oboževalci so naši nastopi doživetje, saj znamo vzpostaviti stik s publiko; tukaj še posebej zablesti prikupna pevka Barbara, ki zna publiko, utrujeno od napornega delovnika, pripraviti do tega, da si pošteno nabrusi pete.

Zelo bomo veseli vašega povabila, pošiljamo Vam lep glasbeni pozdrav!

GREGORJI